PETÍCIA za rozšírenie kapacity MŠ Tajovského Poprad
Quoted post
Hosť |
#66 Re: Re: Re: Dušan2015-10-25 18:24Veď celý objekt materskej škôlky už je využívaná na výchovu a vzdelávanie našich najmenších. Objekt predsa slúži pre MŠ, nie je v ňom ani kasíno, ani pizzeria ani kancelárie. Ja bývam na Šrobárovej a moje dieťa chodí do "súkromnej" škôlky. Som maximálne spokojný a do štátnej by som ani jedného zo svojich potomkov s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou nedal. Ani nedám. 17 detí na 2 učiteľky a 24 detí na 2 učiteľky je rozdiel triedy. Nie som milionár, živím sa rukami, jazdím na 10 ročnom aute, ale 40 Eur mesačne mi za to stojí. Toľko mnohí zaplatia za filmové kanály alebo minú týždenne na cigarety. Otázka na pána Šveca: Ak sa teda kapacita rozšíri, škôlka nebude mať kam presťahovať, kam budem dávať svoje dieťa ja? Vám ako liberálovi z SaS nevadí, že moje dieťa budem nútený umiestniť do inštitucionalizovaného zariadenia a prídem o možnosť voľby? Možno by bolo naozaj najlepšie zorganizovať debatu pri okrúhlom stole, pretože ak sa zmení status quo, budú v meste desiatky detí, ktoré nebudú mať kam do škôlky chodiť a to problém nevyrieši. Vidím to tak, že asi pôjdem osobne na mesto a tam si zistím aké náhradné priestory mali v pláne druhej škôlke ponúknuť, lebo z tejto "plodnej" diskusie som sa to nedozvedel. |
Replies
Peter |
#69 Re: Re: Re: Re: Dušan2015-10-25 21:53:14
abcdef
Prosim Vas, ak uz chcete apelovat na pocet deti, ze 17 deti na 2 ucitelky a 24 deti na 2 ucitelky, tak skuste prosim zohladnit aj fakt ze v MS Tajovskeho pripadaju na jeden pavilon 2 triedy to je cca 48 deti a na susediacu sukromnu skolku 60 deti na jeden pavilon, co tiez svedci o kvalite poskytovanych sluzieb... Aj tento udaj 48 deti na jeden pavilon oproti 60 je rozdiel triedy. Prosim nesnazte sa vsetci dookola apelovat na kvalitu. My rodicia, ktori mame svoje deti v MS Tajovskeho, sme tiez spokojni s kvalitou sluzieb a nepotrebujeme davat svoje deti do sukromnych skolok. Co sa tyka tej telocvicne, tak ona tam naozaj bola a aj je, takze by som tu nikoho neoznacoval za klamara. Akurat ked zacal byt vacsi zaujem o skolku a ta chcela vyhoviet co najviac rodicom, pristupila k docasnemu rieseniu a prerobila telocvicnu na triedu s tym, ze ked dostane naspat povodny pavilon, tak telocvicnu obnovi. MS Tajovskeho sa uz dlhsie snazi o znovuziskanie tohto pavilonu. Toto nie je ziadna nova vec. Sukromna skolka MS Centrum pre rodinu to uz urcite vie dostatocne dlhu dobu na to, aby sa zariadila. Rovnako vsetci vedia, ze tento pavilon sa nachadza v spojenom arealy MS a ZS Tajovskeho, ktory dala skolka k dispozicii na prenajom, aby lepsie prekonala nepriaznivu situaciu v tej dobe. Dalo sa predsa predpokladat, ze ked pride ina, priaznivejsia doba budu chciet tento pavilon v tomto areali spat, aby mohli opat fungovat v optimalnom rezime. Toto sa dalo predsa cakat a tak sa teraz aj deje. Nakoniec MS a ZS Tajovskeho sa snazia ferovo uz dlhsiu dobu apelovat na mesto, aby naslo pre dannu sukromnu skolku nove priestory. Problem ale je, ze vo vedeni mesta su resp. boli osoby sympatizujuce s touto skolkou a svojim umyselnym zametanim tohto problemu pod koberec nechali tuto situaciu dojst do tohto stavu. Viem, ze sa Vam to nebude pacit, ale stale tu predsa hovorime o sukromnej skolke. Nie je, hadam, sukromna skolka zodpovedna sama za seba? Zakladalo ju mesto, ked teraz vsetci cakate, ze jej bude hladat priestory? Verim, ze vedenie tejto skolky je dost kompetentne na to, aby si vedelo najst vhodne priestory aj vlastnymi silami, ved dokazalo zalozit vlastnu skolku, co urcite nebolo lahke, ani najst taky kvalitny personal a udrzovat taku kvalitu vzdelavania ako vsetci uvadzate. Ja nepotrebujem chodit do danej skolky pre kontrolu kvality a obsadenosti aby som ju porovnaval, pretoze to nie je podstatne. Prestante sa uz stale chytat detailov ako kvalita, pocet deti, konkurencia a vymyslu, ze skolku chce niekto zrusit. Skolka je predsa sukromna a zrusit ju moze len jej vedenie.
|
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Stojím za lekármi
2638 Vytvorené: 2024-12-09
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
4578 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia na podporu Lekárskeho odborového združenia (LOZ), MUDr. Petra Visolajského a proti zákonu o výpovediach lekárov
1315 Vytvorené: 2024-12-14
Výzva na vyjadrenie podpory výsledku výberového konania na pozíciu riaditeľa Divadla Andreja Bagara v Nitre.
1246 Vytvorené: 2024-12-04
PETÍCIA za neodkladnú realizáciu hĺbkovej obnovy budovy ZŠ na Majerníkovej 60 v Bratislave
1122 Vytvorené: 2024-12-05
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
997 Vytvorené: 2024-12-23
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
669 Vytvorené: 2024-12-05
Za zachovanie študijných a učebných odborov „Ekonomické a administratívne služby v podnikaní“ a „Murár/Murárka“ na Strednej odbornej škole služieb a lesníctva v Banskej Štiavnici.
500 Vytvorené: 2024-11-28
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica
942 Vytvorené: 2024-11-02
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22461 Vytvorené: 2021-01-17
PETÍCIA za zmenu návrhu VZN č.2/2024 o miestnych daniach a o poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad
342 Vytvorené: 2024-11-28
Petícia proti umiestneniu a realizácii „Prevádzky na spracovanie batérií LI-ION v priemyselnom areáli mesta Šurany“
273 Vytvorené: 2024-12-21
Odstránenie symbolov zločinného komunistického režimu z námestia v centre Prešova
272 Vytvorené: 2024-11-25
Vyhostenie Fun Frky zo Slovenskej republiky
253 Vytvorené: 2024-12-18
Výzva obyvateľov ulíc Ľubovnianska a Žehrianska na bezodkladné zaistenie ochrany pokojného stavu
191 Vytvorené: 2024-11-30
Predmet petície: Zmena zákona č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave – pravidiel podnikania v taxislužbe
221 Vytvorené: 2024-08-13
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7065 Vytvorené: 2024-10-07
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
6431 Vytvorené: 2024-11-01
Petícia za návrat k pôvodnemu grafikonu MHD Trenčín
342 Vytvorené: 2024-11-17
Peticia za zakaz predaja Energetickych napojov pre deti a mladez
863 Vytvorené: 2023-02-19