Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline

Quoted post

#PreZilinu

2016-04-22 18:52

Plne podporujem vasu iniciativu zachovat zelen pri lesoparku Chrast a obmedzit zastavbu v tejto lokalite na minimum. Dakujem za vasu iniciativu pre Solinky a zelen. Buduce generacie budu vdacne, pretoze ak sa to uz raz zastavia uz sa bude len rekonstruovat a dostavovat viac a viac.

V case ked zelene mame malo, penazi na velke stavby tiez, nechajme si prirodu. Pri nadmorskej vyske miestami viac ako 375 metrov by tento park mohol poskytovat aj nejaky ten vyhlad na Zilinu.

Podla mojho osobneho nazoru by sa mala plocha len upravit (bez betonu) aby sa dala rekreacne a oddychovo vyuzit. Prirodny park a oddychova zona je ta spravna cesta. A ak si tam chce niekto zabehat zasportovat, pripadne aj vencit psa(vo vyhradenom priestore) nech sa paci.

cital som niekde napriklad aj o lezeckej stene v hale. aj lezecku stenu by som podporil v nejakom tom vyhradenom priestore(skor ale niekde na kraji od cesty pri parkovisku pripadne aj nejaky ten workout povedla... len ta hala akosi prekaza!!

Neda sa to spravit len tak na vzduchu v otvorenom priestore bez velkych zasahov? vlastne este lepsie, ked uz nemohla by to byt radsej lezecka veza? 

Zelene mame malo, penazi na velke stavby tiez. nechajme si prirodu s drevom a bez betonu!!

Jedine co by som schvaloval postavit je urcitu cast a to hned vedla cesty vyuzit na parkovanie, nic viac. A aj to ak nadzemne viac poschodove tak len so zelenou strechou + pripadne WC a mozno aj ta (ale len mala) tribunka ako tu uz niekto spominal v ramci toho parkovacieho domu.

https://www.google.com/maps/

predpokladam ze sa teraz hovori len o casti toho priestoru, toho vo vlastnictve mesta.

rozumiem ze projekty ani navrhy a studie zatial neexistuju, ale ako pisem zachovat zelen bez betonu, maximalne s vynimkou okolo ciest.

neviem ako sa to presne vola, ale to cislo podiel zelene treba zvacsovat a nie znizovat. radsej nech sa mesto rozsiruje do stran a spaja s obcami naokolo ako sa ma zelen vytracat 

Mimochodom tuto temu treba poriadne rozvyrit aby sa o tom dostatocne rozpravalo ako napriklad aj o tom parkovani.  

#PreZilinu - zdravšiu, krajšiu, čistejšiu, spokojnejšiu, bezpečnejšiu, informovanejšiu

teraz len tak odveci ten vitazny navrh prestavba bulvaru dufam nie je zavazna. Skor by som skombinoval niektore spolu a nesiel len cestou najlacnejsie, najnenarocnejsie ,...  mozno by bolo zaujimave co si myslia aj ludia o tom a nie len odbornici

Replies

Peter Cibulka
Autor petície

#24 Re:

2016-04-22 21:51:12

#23: #PreZilinu -  

Vystizne pomenovanie celej problematiky

Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...