Nechceme Bergerov pomník nad Nitrou
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nechceme Bergerov pomník nad Nitrou.
Hosť |
#262015-07-29 12:38Do Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie a zároveň do Územia európskeho významu Zobor nepatrí žiadna stavba civilného a ani náboženského charakteru. |
Hosť |
#272015-07-29 17:25Osvetlený kríž by ma veľmi otravoval, nakoľko by mi svietil do okien. A vôbec, do prírody takáto vec nepatrí. Ak sa dotyčný pán potrebuje zviditeľniť, nech si vymyslí iný spôsob. |
Hosť |
#282015-07-29 17:58Lebo sa mi nepáči, aby nejakú chmuľo vystavil nad Nitrou taký nezmysel, to radšej nech venuje peniaze na charitu. |
Hosť |
#292015-07-29 18:53Petíciu som podpísal, pretože stavba by narušila panorámu mesta. Darca, keď mu tak záleží na meste a nebodaj aj na jeho obyvateľoch, (podľa jeho zámeru sa skôr zdá, že mu záleží len na ňom samom), nech venuje finančné prostriedky radšej účelovo napríklad na detské ihriská, rozšírenie cyklistických trás alebo na výsadbu stromov v meste. Vybudovanie 50 metrového kríža nad mestom je veľmi zlý nápad, a len dúfam, že to nik nepovolí. |
Števo |
#30 Kríž2015-07-30 13:42Tých 1400 občanov zastupuje celé mesto? Ja s krížom súhlasím |
Hosť |
#312015-07-31 07:28Dôvodov podpisu je niekoľko: 1.) Bol by to absolútne nevhodný zásah CHKO Ponitrie a zároveň aj Územia európskeho významu Zobor. 2.) Megalománia tohto pomníka mi pripomína iné megalomanské skulptúry minulého režimu 3.) Pán Berger nech si svedomie vykupuje inak, ak je taký kresťan, nech dá peniaze chudobným, alebo nech vystavia nejaké sociálne byty, dá peniaze na charitu... Alebo podporí nemocnice. 4.) Ak chce nevyhnutne investovať do sôch, či stavieb - tak nech peniaze dá na rekonštrukciu, obnovu pamiatok 5.) Ak potrebuje uctiť vzdelanosť a odkaz Cyrila a Metoda - môže dať peniaze školám, škôlkam a centrom voľného času, knižniciam, múzeám, vydavateľstvám, ... 6.) Ak chce podporiť kresťanstvo - môže dať peniaze na obnovu kostola, alebo ak mu je to málo, môže postaviť nejaký nový - bolo by to užitočnejšie než desivý monument meniaci krajinu. 7.) Výhľad na Zobor je jedinečný a nejaký oligarcha si ho nemôže takto kupovať. Poburuje ma arogancia tohto prístupu. |
Hosť |
#332015-07-31 08:53Vyrastal som v Nitre je to moje rodne milujuce mesto a nechcem, aby sa zohyzdoval, tak krasny a prirodzeny pohlad na moj milovany Zobor. Viem, ze peniaze a osobne zaujmy su velmi lakave a silne pre nasich miestodrzitelov a snad prave to nezavazi v nas neprospech, pretoze ich zaujmy ich smrtou pominu, ale nas Zobor zostane vecny a zachovajme ho aj pre nase generacie. A pan Berger, ak je taky patriot, ako vravi , je spusta inych oblasti, kde by mohol investovat v meste. |
Hosť |
#342015-07-31 13:56Nesúhlasím so stavbou žiadneho pomníka v našej chránenej oblasti. Nitra je prekrásna, tak ako ju všetci dobre poznáme a turistov sem láka práve pre svoju dávnu históriu a nádhernú polohu. |
muška |
#35 ...My obcania Nitry?2015-07-31 21:09Aj by som s radostou podpisala, ale neviem, ci mozem. Nie som totiz obcianka NR./mozno by sa zisla uprava uvodnej vety,aby mohli aj ini podpisat/ |
Hosť |
#362015-08-01 09:03Lebo i keby som bol veriaci, tak niečo také je trápne, teatrálne a nenáležité. Ten pán sa len chce primitívne zviditeľniť. Keby mal viac inteligencie, tak svoje peniaze by mohol investovať do niečoho ďaleko užitočnejšieho, čo by aj niekomu poslúžilo, napr. nejakému detskému domovu, al. postihnutým deťom. Ale o takom skutku by sa nemuselo dozvedieť toľko ľudí. On chce len to, že ktokoľvek sa pozrie na Zobor aby si spomenul na jeho osobu. Je to len prvoplánová trápnosť a primitívnosť už len tá myšlienka. Spolieha sa na hlúposť a jednoduchosť " pospolitého ľudu " a preto sa bojím, že sa mu to podarí.... |
Hosť |
#372015-08-01 09:10Pretoze,neznasam hazard,milujem Nitru,somNitrancanka a nelubi sa mi to prezentovanie mocenarstva,ked nevi co s penazmi nech da tam,kde treba Martisova Lucia |
Hosť |
#382015-08-02 13:54Slovensko je sekulárny štát, nepatrí žiadnej ideologicky vymedzenej skupine a žiadna takáto skupina vrátane cirkvi nemá právo demonštrovať svoju existenciu na úkor a proti vôli iných. Stavať kríže na kopcoch a nad mestami ako symbol prežitej a spiatočníckej kresťanskej ideológie je hanbou tejto krajiny. |
Hosť |
#392015-08-03 11:19Myslím si, že p. Berger by tie financie mohol dať radšej na dobudovanie azylového domu v Nitre prípadne cez Charitu alebo podobne. Okrem toho na bočnom hrebeni mi vôbec ten kríž nesedí. Nie všade sa esteticky hodia. |
Hosť |
#402015-08-05 08:41Pracoval som dlhšiu dobu v Nitre a zobor je dominantou patriacou k mestu. Stačí, že sú tam už dve nepotrebné stavby. |
Hosť |
#412015-08-05 17:57Pevne dúfam , že to pán Berger dotiahne do úspešného konca a stavbu úspešne dokončí! Nech sa mu to podarí aj napriek neprajníkom a závistlivcom!
|
Hosť |
#42 Re:2015-08-06 05:36Dobrý deň, poprosím Vás o kontakt na Vašu osobu, osobne sa pokúsim Vám sprostredkovať stretnutie s P. Bergerom. Môžete sa s ním skúsiť dohodnúť na výstavbe kríža na Vašej záhrade.
|
Hosť |
#432015-08-10 14:46Nepáči sa mi táto aktivita pána Bergera, ak chce dať nášmu mestu dar, nech si vyberie napr. záchranu nejakej historickej pamiatky... a súhlasím s názormi ochranárov, chcem mať pohľad na Pyramídu a okolie také, aké je teraz, bez hlúpych zmien... |
|
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Stojím za lekármi
2637 Vytvorené: 2024-12-09
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
4547 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia na podporu Lekárskeho odborového združenia (LOZ), MUDr. Petra Visolajského a proti zákonu o výpovediach lekárov
1312 Vytvorené: 2024-12-14
Výzva na vyjadrenie podpory výsledku výberového konania na pozíciu riaditeľa Divadla Andreja Bagara v Nitre.
1246 Vytvorené: 2024-12-04
PETÍCIA za neodkladnú realizáciu hĺbkovej obnovy budovy ZŠ na Majerníkovej 60 v Bratislave
1121 Vytvorené: 2024-12-05
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
949 Vytvorené: 2024-12-23
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
668 Vytvorené: 2024-12-05
Za zachovanie študijných a učebných odborov „Ekonomické a administratívne služby v podnikaní“ a „Murár/Murárka“ na Strednej odbornej škole služieb a lesníctva v Banskej Štiavnici.
500 Vytvorené: 2024-11-28
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica
941 Vytvorené: 2024-11-02
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22461 Vytvorené: 2021-01-17
PETÍCIA za zmenu návrhu VZN č.2/2024 o miestnych daniach a o poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad
342 Vytvorené: 2024-11-28
Odstránenie symbolov zločinného komunistického režimu z námestia v centre Prešova
272 Vytvorené: 2024-11-25
Petícia proti umiestneniu a realizácii „Prevádzky na spracovanie batérií LI-ION v priemyselnom areáli mesta Šurany“
268 Vytvorené: 2024-12-21
Vyhostenie Fun Frky zo Slovenskej republiky
253 Vytvorené: 2024-12-18
Výzva obyvateľov ulíc Ľubovnianska a Žehrianska na bezodkladné zaistenie ochrany pokojného stavu
191 Vytvorené: 2024-11-30
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7062 Vytvorené: 2024-10-07
Predmet petície: Zmena zákona č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave – pravidiel podnikania v taxislužbe
220 Vytvorené: 2024-08-13
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
6431 Vytvorené: 2024-11-01
ZABRÁŇME STRIEĽANIU VLKOV - HROMADNÁ PRIPOMIENKA PROTI ZRUŠENIU CELOROČNEJ OCHRANY VLKA DRAVÉHO (Michal Kiča a Jaromír Šíbl)
1140 Vytvorené: 2024-11-12
Petícia za návrat k pôvodnemu grafikonu MHD Trenčín
342 Vytvorené: 2024-11-17