Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Slavomír Fačkovec

/ #67 Re:

2013-09-03 18:41

#61: -

áno program zasadnutia tam už je, ale zverejnený je iba od dnes (pozri dátum!) - keď som dnes žiadal poslancov za Solinky o zaslanie programu, tak pán poslanec Gažo mi tento program neposlal (asi ho tiež nemal) a môj mail preposlal pánovi primátorovi.
Kto sa koho pýtal na jar na riešenie parkovania formou spoplatnenia? Pokiaľ nie je nič podpísané, tak sa to dá zastaviť.
A pán Trabbelssie by nikdy nemohol napadnúť to, keď sa parkovanie bude riešiť inak ako spoplatnením a rezidentskými kartami!
Pokiaľ by som ja vedel, že niečo také (napr. uzatvorenie prenájmu a pod.) môže Trabbelssie napadnúť, už by som o takom riešení ani neuvažoval, aby som predišiel možným sankciám v budúcnosti!
A ešte k tej poznámke (Vy ste boli doteraz na zimnom spanku?) - neboli, ale zrejme tak ako ja, tak aj iní čakali, že niekto príde s podobnou iniciatívou ako som nakoniec (ale predsa) prišiel ja.
Ako ste prispeli k zabráneniu takéhoto nezmyslu (napr. návšteva na okraji mesta bude musieť platiť za parkovanie) Vy?

Na záver pre info, prečo som začal petičnú akciu teraz, keď aj tak sa to vraj nebude 9.9.2013 prejednávať (program zverejnili až 3.9.2013) pridávam info zo6.5.2013:

Žilinský primátor predpokladá, že návrh na schválenie podmienok PPP projektu by mohol ísť na rokovanie do septembrového zastupiteľstva. „Pretože isto budem chcieť, aby to bolo schválené v zastupiteľstve. Verejné obstarávanie a všetko, čo s tým súvisí môže trvať nejaké 3 mesiace. Tak, aby sme pripravili budovanie parkoviska najneskôr od jari budúceho roku,“ uzatvoril Choma. linka: http://www.news.sk/rss/link/2013/05/1449132/zilina-na-sidlisku-solinky-pribudnu-parkovacie-domy/

Keby to bolo podľa poslanca Dušana Maňáka, tak teraz nemáme problém (ten istý zdroj), lebo by sme koncepciu pripomienkovali pred schválením:

Poslanec MZ Dušan Maňák upozornil, že koncepcia by sa mala na sídlisku Solinky realizovať v zmysle štúdie z roku 2008. „Preto by som chcel, aby si ju súčasní poslanci osvojili cez komisie a aby prešla verejnou diskusiou. Aby to bola koncepcia, ktorú budú môcť pripomienkovať občania na sídlisku. A potom by som bol za to, nech sa na základe takejto koncepcie vypíše súťaž na PPP projekt,“ dodal Maňák.