Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Slavomír Fačkovec

/ #161 Re:

2013-09-11 10:40

#158: mm - #159 Milan H.

Presne ako píše "mm" aj ja mám podobné skúsenosti s pánom primátorom.
Doteraz som nedostal od pán primátora odpoveď na jednoduchú otázku, ktorú som mu adresoval 3.9., 4.9. a 6.9. "ČO BUDE S PARKOVANÍM NA SOLINKÁCH, AK SA TEN SYSTÉM NA SOLINKÁCH NEOSVEDČÍ, keďže chcete zmluvu podpísať na 20 rokov?"
Vždy mi odpísal podobne ako napísal aj "mm" v komentáre č.158.
A na túto jednoduchú otázku sme nedostali odpoveď ani na včerajšom stretnutí s poslancami!
Moj názor na riešenie problémov parkovania na Solinkách je taký: nevedia ako riešiť parkovanie (kde a za čo) a preto chcú, aby to vyriešil niekto iný alebo je to zámer vybrať niekoho už vopred dohodnutého.
Podľa mňa, zbytočne sústreďujú celú energiu na vypracovanie podmienok verejného obstarávania na PPP projekt, ktorý ako ukázalo včerajšie stretnutie obyvatelia Soliniek odmietajú.

Zároveň ďakujem Milanovi H. za jeho príspevok, myslím, že úplne vystihol včerajšie stretnutie s poslancami.

Ak v Žiline nevedia ako riešiť parkovanie, môžu sa napríklad inšpirovať riešením v Liptovskom Mikuláši.

Liptovský Mikuláš - tiež pripravuje spoplatnenie

Parkovacia politika – otázky a odpovede

otázka:

parkovacia spoločnosť - esef - 10.09.2013

Dobrý deň, mohli by ste mi prosím napísať, či tá parkovacia spoločnosť bude mestská alebo súkromná ?

Diskusný príspevok - - 10.09.2013

odpoveď:

Prevádzkovanie nového parkovacieho systému bude zabezpečené prostredníctvom mestského úradu a mestskej príspevkovej organizácie Verejnoprospešné služby Liptovský Mikuláš, bez účasti súkromnej spoločnosti.

Ing. Ľubomír Hán, odd. ŽP, dopravy a VP

http://www.mikulas.sk/sk/_zlozka.php?zlozka=2607&clanok=&offset=0&skupina_id=&filter[mesiac]=&filter[rok]=&zobraz=

Liptovský Mikuláš

Mesto diskutovalo s občanmi o parkovacej politike (4.9.2013)

z článku vyberám:

Dvojdňové rozhovory s občanmi mesta priniesli niekoľko podnetných návrhov, ktoré komisia dopravy zapracuje do návrhu všeobecne záväzného nariadenia (VZN). Ním sa budú liptovskomikulášski poslanci zaoberať na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. „Niekoľko týždňov sa mohli navyše občania mesta obracať priamo na mňa s otázkami ohľadom parkovania cez sekciu Parkovacia politika – otázky a odpovede  na webovej stránke mesta, do ktorej prišlo množstvo otázok od obyvateľov a návrhov na zlepšenia, ktoré taktiež zapracovávame do návrhu VZN,“ dodal Ľubomír Hán, vedúci oddelenia životného prostredia, dopravy a verejných priestranstiev Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

„Predpokladáme, že v priebehu dvoch až troch rokov sa nám vrátia vstupné investičné náklady a budú zároveň vznikať aj ďalšie prostriedky na budovanie parkovacích miest,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský. Nové pravidlá parkovania by mali vstúpiť do platnosti počas mesiacov december a január budúceho roka. Dovtedy sa bude na území mesta realizovať inštalácia technológií a vodorovné a zvislé dopravné značenie. „Parkovací systém bude stále živý. Budeme sledovať ako si ho osvojujú obyvatelia nášho mesta a flexibilne podľa potrieb ho budeme zefektívňovať,“ dodal na záver vedúci oddelenia dopravy.

http://www.mikulas.sk/sk/samosprava/oznamy.php?zlozka=341&clanok=&lmd=3684&order1=&order2=&order3=&order4=&zobraz=&lmd_text=uvod%20k%20clanku