Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Slavomír Fačkovec

/ #169 EUROFONDY

2013-09-20 16:16

Dnes som sa obrátil na náhodne vybranú firmu, ktorej náplňou je "Poradenstvo pri čerpaní eurofondov". Nižšie uvádzam môj mail a odpoveď, ktorú som dostal.
Dodávam, že celé mi to trvalo tak 5 minút.

môj mail:
Dobrý deň,
mohli by ste ma prosím informovať, či je možné využiť eurofondy na vybudovanie parkovacích plôch pre automobily na sídlisku, pričom parkovacie plochy by boli vybudované na pozemkoch mesta?
S pozdravom
Ing. Slavomír Fačkovec

odpoveď:
Dobrý deň,
v takomto prípade musí byť žiadateľom mesto. Na takýto zámer je možné čerpať dotáciu z eurofondov v rámci Regionálneho operačného programu, Regenerácia sídiel, kde musia byť vo výzve zahrnuté aktivity ako výstavba parkovacích plôch. Tento rok však programové obdobie končí, ale na budúci rok začína nové. Nevieme však aké výzvy a kedy vyjdú. Odporučila by som Vám obrátiť sa na niektorého z našich regionálnych poradcov. Nájdete ich na našej webstránke. S ním by ste si mohli dohodnúť osobné stretnutie a do budúcna, v prípade, že by vyšla výzva, ktorá by mohla byť pre Vás zaujímavá, kontaktoval by Vás.
S pozdravom
XXXXXXXXX
asistentka riaditeľa projektového oddelenia

Keď existuje takáto možnosť vybudovať parkovacie miesto, tak potom neviem načo nám je taký primátor, ktorý sedí v národnej rade SR a jeho strana je vo vláde?
P.S. Tu je ďalší námet ako riešiť výstavbu parkovísk bez spoplatnenia!