Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Quoted post

Slavomír Fačkovec

#19 info od organizátora petície

2013-09-01 20:32

Iba pre informáciu diskutujúcich uvádzam, že mám iba 1 auto a v prípade platenia 12 eur ročne by to pre mňa nebol až taký problém to zaplatiť (už teraz mám s organizovaním petície väčšie výdavky), ale ide mi o princíp, že platím dane a mesto má z týchto peňazí riešiť aj nedostatok parkovacích miest. A navyše, ak sa raz začne platiť za niečo čo bolo doteraz bezplatné, tak sa poplatok už bude iba zvyšovať a nikdy ho nikto nezruší!
Zavedením tohto systému sa obyvateľom Soliniek bude život komplikovať napr. aj s návštevami a systém už nikto nezruší ale bude ho iba kozmeticky upravovať. O tom svedčí aj vyjadrenie primátora Chomu, že v prípade ak sa takýto systém osvedčí, tak bude zavedený aj na Vlčincoch a Hájiku, ALE NIKDE NEHOVORÍ, ŽE AK SA NA SOLINKÁCH NEOSVEDČÍ, TAK HO ZRUŠÍ!

pre "PZ" listinná petícia je rovnako dôveryhodná ako elektronická (pri podpise petície sa podpisujúci nepreukazuje žiadnym dokladom) - kontrola sa vykonáva náhodným výberom a kontrolou podpísaných (podpísaný má uvedenú adresu!). Ešte dodávam, že okrem petície s Bieberom sú tu aj petície s tisíckami podpisov. Ak chcete papierovú formu petície, môžte ma kontaktovať a veľmi rád Vám ju zašlem.

Myslím, že je zbytočné tu diskutovať (toto je petícia a nie diskusné fórum), kto s petíciou súhlasí nech ju podpíše a kto nesúhlasí, tak nech nepodpíše.
Ja osobne by som bol najradšej, keby takúto petíciu zorganizoval niekto iný a ja by som sa iba podpísal.

Na záver ešte dodávam, že už by mohla skončiť doba, kedy politici (na štátnej a miestnej urovni) rozhodujú o občanoch bez toho, aby poznali ich názor!

Replies

solinkarka -Zuzana

#68 Re: info od organizátora petície

2013-09-03 19:17:42

#19: Slavomír Fačkovec - info od organizátora petície

Ďakujem panu Fačkovcovi, že dokazal svoju myšlienku formou petície šíriť dalej a dal tak podnet nám všetkym žilinčanom.

Aj mne ide o princíp, prečo mesto nerobí niečo pre nás občanov, ved mu platíme nemalé dane.

Uvediem príklad z dvoch Slovenských miest, kde každý pristupoval k parkoviskam na sídlisku ináč.

TRNAVA    -    pochopila princíp mesto  občanom  a pri zriadení fabriky PEGUEOT získané peniaze

od velkeho investora použila na dobudovanie parkovísk na sídliskach a tiež výsadbu zelene + rôzne skrášlovacie

úpravy(chodníky, kruhove objazdy....)   parkovanie sa skvalitnilo aj bez poplatkov, vdaka správnemu postupu  mesta

BRATISLAVA -   nepochopila princíp mesto občanom  a  začala predávať parkovacie miesta na sídliskach....výsledok...

dnes je obrovský problem zaparkovať len tak bez zaplatenia mestu na bratislavských sídliskach.....hrôza !!! Nevybudovalo sa nič, len sa spoplatnilo.

Spoplatnenie parkovného problém nevyrieši len ho zhorší a to by sme si mali uvedomiť všetci !!!! Lebo nie je tolko parkovacích miest, ktoré by si chcel kúpiť každy vlastník  motorového  vozidla !!!!

 

Martin-Solinkar

#74 Re: info od organizátora petície

2013-09-03 22:28:13

#19: Slavomír Fačkovec - info od organizátora petície

Zdravim vas pan Fackovec.Fandim vam a dufam,ze sa to spoplatnenie podari spolocnimi silami zastavit.Ako ste uz spominali 12 eur rocne nikoho nezrujnuje,ale ide o  princip,ze sa aj tak nic nevyriesi a pojazdni navstevnici nas domacich solinkarov budu za navstevu penazne potrestany.

Fakt s touto aroganciou statnej ale aj verejnej spravy na ktoru mame dosah,treba uz konecne nieco robit!Ludia zobudme sa !Ved sme este svojpravny! Este raz vdaka.