Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Quoted post

Slavomír Fačkovec

#178 Ďakujem, čítam Vaše názory ale nemám čas na všetky reagovať - je to aj vaše fórum

2013-09-24 21:30

Ďakujem všetkým, ktorí podporujú moju snahu o zastavenie takéhoto riešenia, ktoré podľa mňa problém s parkovaním nevyrieši. Začne sa to s 12€ na rok a ako je vyššie spomenuté, za niekoľko rokov to bude 50€ a možno viac, pretože niektorí narábajú s eurami ako s korunami.
Jednoducho toto treba zastaviť, kým nie je podpísaná zmluva s nejakou firmou. Potom už bude neskoro. Mnohí obyvatelia teraz nemajú na podporu protestnej petície čas (a ani ja ho nemám!), ale viem, že keby som čakal na to, kedy budem mať čas, tak už mi to nepomôže a nič už nezmením.
Preto je dôležité prísť na stretnutie poslancov s občanmi v utorok 1.10.2013 o 17,00 do zákl. školy Gaštanová, aby sa poslanci na vlastné oči presvedčili, čo si o tomto projekte myslíme. Ja tam prídem.
P.S.  Reláciu "Pozor zákruta" som dnes náhodou tiež počul.
P.S.2 V Žilinskom večerníku zo 16.9.2013 bol článok o petícii. K tomu dodávam, že nikto ma neoslovil a článok vychádza iba z môjho komentára na stránke petície. Musím oceniť redaktora, že článok je pomerne objektívne napísaný.
tu je linka
http://www.zilinskyvecernik.sk/articles/2013/09/16/pomoze-solinkarom-peticia-proti-spoplatneniu-parkovania

Replies

Jozef

#179 reakcia na vyjadrenie primatora

2013-09-26 06:59:09

Citujem vyjadrenie primatora z prispevku 158:

"Áno, od septembra minulého roka boli upravené ceny za vydávanie parkovacích kariet a parkovacích lístkov. Zóna plateného parkovania bola zavedená v Žiline pred 10 rokmi a za tento čas bol zaznamenaný nárast počtu vozidiel o viac ako 100%. Museli sme značne sprísniť podmienky na výdaj parkovacích kariet a tiež došlo aj k cenovej úprave, čo myslím, bolo po 10 rokoch žiaduce.

Našou snahou je zaviesť fungujúci systém, kde bude možnosť normálneho parkovania na parkovacích miestach (nie na chodníkoch, ihriskách a zeleni) a ktorý prinesie prospech väčšine obyvateľov.

S úctou

Igor Choma
primátor mesta Žilina"

Rad by som sa dozvedel co ste urobili pre tych obyvatelov, ktorym ste zvysili parkovne??? Zvysil sa pocet aut o 100% a vy ste zvysili cenu niekolkonasobne viac. Ako ste tym ludom zabezpecili aby mali kde zaparkovat??? Ludia platia viac a za NIC! To co chcete zaviest je obycajne Vypalne. Ako ste zabezpecili fungujúci systém, kde bude možnosť normálneho parkovania na parkovacích miestach (nie na chodníkoch, ihriskách a zeleni) a ktorý prinesie prospech väčšine obyvateľov na Hlinach, pri rondli?

Chapal by som zvasenie cien parkovneho keby sa dobudovali potrebne parkovacie miesta. Ale argumentovat zvysenie cien z 3€ na 50€ zvysenim poctu aut bez adekvatnej nahrady obcanom moze iba "chora hlava". Pan primator, ano,  vy chcete fungujuci system parkovania. Ktory vsak prinesie prospech iba uzkej skupinke obyvatelov !