Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Quoted post

Jano Ukrajinec

#715 Re: Re: Re: Re: Pozvanie Porošenka

2014-08-11 09:16

#712: - Re: Re: Re: Pozvanie Porošenka 

Dobre, tak o faktoch. Rusi anektovali Krym (jedno je, či historicky, alebo politicky patril Rusku), teraz bol územím Ukrajiny, ktorá ho nevzala Rusku násilne. Na druhý deň po obsadení tam zaviedli rubeľ a zabavili celú ukrajinskú flotilu v krymských prístavoch. Dobre, prebehlo tam referendum, kde sa cca 70% obyvateľov prihlásilo k Rusku. Ale akých 70%. 70% rusky hovoriacich obyvateľov. A čo tí, ktorých ani k referendu nepustili, teda Ukrajincov a Krymských tatárov. Toto sú overené fakty, preto o celej anexii mlčí aj samotné Rusko. Neviem ale prečo tak málo protestovala EU i keď z druhej strany je to pochopiteľné. To, čo bolo za bývalého ZSSR a je aj za Putina, že nám zatvorí kohútik a my podochneme, je bohužiaľ pravda. Za to ale treba viniť naše vlády, ktoré neboli schopné vybudovať 25 km ropovodu zo Schwechatu do Slovnaftu (je možné, že proti loboval MOL) a teraz sa spoliehame iba na reverz. Podľa mňa sú všetky sankcie proti Rusku bohužiaľ na nič, lebo Putin drží ruku na tom pomyselnom kohútiku. 

Ja neobhajujem USA a NATO. Obhajujem iba svoj názor, keď tu čítam sprostosti typu - Al-khajdu vycvičili američani, Islamský štát v Iraku a Sýrii vznikol za pomoci USA a podobné sprostosti. Vy ste asi zabudol na 11. september, kedy USA prišli o cca 10 000 ľudí, koľkí zahynuli v Kuvajte, Iraku (aj keď sa tam nenašlo, čo hľadali) a v Afganistane. Koľko tam zahynulo vojakov NATO. Prečo tam asi boli vyslaní. Niektorí ako mierové misie, ale väčšinou bojovať proti terorizmu ako štátnemu, tak aj náboženskému, ktorý je najhorší. Mne to pripadá v arabských krajinách ako u nás za doby inkvizície. Len teraz sa to volá právo-šária. U nás to bolo právo-štb a právo kgb. Iný kraj, iný mrav.

A nakoniec - vôbec nie som vymytý propagandou USA a NATO, i keď som v USA bol, mnohé veci im môžeme iba ticho závidieť, ale niektoré veci by som si asi nikdy neosvojil. Hlavne tú ich aroganciu vo vzťahu k neameričanom a k podľa nim k nižším menšinám. Ten KKK z nich ešte celkom nevymizlo. Pripadalo mi to tam niekedy ako by oni boli übermensch-i. Taktiež som tam videl biedu a bohatstvo. Nevedl by som tam žiť natrvalo, ani keby som bol neviemako bohatý. Čo sa týka NATO, tam sme predsa vstúpili dobrovolne, tak prečo proti nemu útočíme.

Replies

Hosť

#716 Re: Re: Re: Re: Re: Pozvanie Porošenka

2014-08-11 10:22:58

#715: Jano Ukrajinec - Re: Re: Re: Re: Pozvanie Porošenka 

Zablokovali diskusie k téme Ukrajina, lebo väčšina čitateľov je na strane juhovýchodnej Ukrajiny a odmieta štvavú protiruskú kampaň.  Dnes obmedzili slobodné šírenie informácií a slobody slova tu:http://www.aktuality.sk/clanok/259345/vypiname-niektore-diskusie/?i9=de1c5c836e43 

Aktuality.sk sa rozhodli, že k niektorým článkom budú už od začiatku vypnuté diskusie. dnes, 10:32 Bratislava 

Potom nečudo, že niektorí majú názory súhlasné s tým, čo drístajú naše neslobodné médiá. 

Hosť

#717 Re: Re: Re: Re: Re: Pozvanie Porošenka

2014-08-11 10:25:36

#715: Jano Ukrajinec - Re: Re: Re: Re: Pozvanie Porošenka 

a do NATO sme nevstúpili dobrovoľne, nikto sa nás nepýtal, dokonca bola porušená pôvodná čestná dohoda, že krajiny bývalej Varšavskej zmluvy tam nevstúpia a NATO teraz usiluje dostať sa ešte bližšie k ruských hraniciam ... je to obranný, ale útočný pakt?