Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku.
ohen |
#126 o t2014-07-05 16:18#125: Rozvážny - Re: Re: Re: Upozornenie pre Zbabelca v dileme a vsetkych ostatnych
No ak to tak je, potom Cinov list, aj vyhlasenie mozno povazovat za ohovaranie. Rovnako aj mnohe komentare v skupine Ako dalej... |
clen PV |
#127 Re: Re: Re: Re: Upozornenie pre Zbabelca v dileme a vsetkych ostatnych2014-07-05 17:09#125: Rozvážny - Re: Re: Re: Upozornenie pre Zbabelca v dileme a vsetkych ostatnych Miesate dve rozne veci a tak hovorite polopravdu. Ano, samozrejme, musi byt naplnena skutkova podstata. No zaroven zakon nevylucuje online diskusiu. Ani krcmu, ani ked niekto ohovara so susedou cez plot. Podstatne je, aby tu pritomni komentatori nemali falosny pocit anonymity a falosnu motivaciu na ohovaranie. Debatujte, komentujte a budte pri tom rozvazni. |
kontrolor |
#128 Re: Re:2014-07-05 21:03V case podpisu Vyhlasenia bol seniorom! |
Rozvážny |
#129 Re: Re: Re: Re: Re: Upozornenie pre Zbabelca v dileme a vsetkych ostatnych2014-07-05 21:16#127: clen PV - Re: Re: Re: Re: Upozornenie pre Zbabelca v dileme a vsetkych ostatnych Aké dve veci miešam?? Ja viem, že zákon nevylučuje online diskusiu, krčmu a plot o tom som nehovoril. Neviem prečo upozorňujete niekoho na ohováranie, keď nemôžete vedieť, či to čo hovorí nieje pravda. Veď to je ohováranie, za ktoré môžete byť trestne stíhaný. Ujma nášho brata - znemožnenie v rodine, ktoré môže mať následok rozvod. Váš motív? umlčať nepatričné komentáre. A už máme naplnené všetko. Aj Vaša IP adresa je známa, dajte si teda pozor, čo tu píšete. |
Hosť |
#1302014-07-05 21:18Cinov list ani Vyhlasenie nie su ohovaranim. To je pomenovanie reality spravnymi slovami. |
Hosť |
#1312014-07-06 12:43Vystúpenie pána farára Porubäna na plese bolo plné vtipu, originality a humoru.Zaslúži si za to obdiv a pochvalu. |
clen PV |
#132 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Upozornenie pre Zbabelca v dileme a vsetkych ostatnych2014-07-06 12:54#129: Rozvážny - Re: Re: Re: Re: Re: Upozornenie pre Zbabelca v dileme a vsetkych ostatnych Zabavate ma. Raz tvrdite: "Ano, ale nie za diskusiu na nete." Potom tvrdite: "Ja viem, že zákon nevylučuje online diskusiu." Nevadi, nemienim sa hadat, kto dalej docika, v tom vam ochotne doprajem pocit vitazstva. Pekny den vsetkym! |
Hosť |
#133 Re:2014-07-06 16:17Presne tak, práve som ho čítala. Správne pomenoval manipulácie v ECAV. |
andrea |
#134 Re: Re: Re:2014-07-06 18:56Ved ja viem, ze bol, ved on sa vzdal k 30.6.2014 o 16 00. Nikdy som netvrdila, ze vtedy nebol |
Matt |
#1352014-07-07 21:44Premýšľal som, či vôbec mám právo sa do tejto debaty zapojiť, keďže už nejaký ten rok nie som v ECAV. Avšak mi bolo povedané o kauze p. Šefránka, ktorého osobne poznám. A asi nevydržím byť ticho. Nuže, jeden z dôvodov môjho odchodu boli práve tieto mocenské boje, ktoré vracajú cirkev do čias stredovekých. Chýba už len to upalovanie na hraniciach za kacírstvo (teda podľa vrchnosti). Spravil p. Šefránko chybu? Nuž, možno v tom, že nedal nič vedieť. Ja sa len pýtam, poškodil meno ECAV? Resp. niečo dôležitejšie. Spravil Bohu zlú reklamu? Nemyslím. Pokiaľ viem, nijak sa na tejto výmene neobohatil. Verím, že všetko spravil preto, aby ECAV v Dúbravke rástol. A ten zbor to riadne potreboval, o tom viem svoje, keďže som tam istý čas chodil. Sme ľudia, chyby robíme. Ak by sme boli dokonalí, Pán Ježiš by sem nemusel prísť. Pán Ježíš nás naučil milovať. To, čo teraz stvára (iné slovo mi nenapadlo) vedenie ECAV je maximálny prejav arogancie, moci a tvrdého srdca. Môžem potvrdiť, že p. farár Šefránka je obľúbený a osobne som si cenil (a vlastne stále cením) každú jeho kázeň či radu. Žiaľ, aj on je len človek. Nemal by však býť náhodou ten, kto je reprezentantom cirkvi robiť do, čo by spravil Ježiš, t.j. preukázať milosrdenstvo? A vôbec, pýtam sa, riešil niekto z kompetentných túto situáciu aj s tým, kto je hlavou cirkvi? A tým nemyslím p. Klátika, myslím tým Pána Ježiša. Lebo práve ten mi tu nejak chýba. Na konci vyjadrenia ECAV je napísané následovné:,,cirkev sa od sveta odlišuje predovšetkým tým, že nerobí hanbu sebe ani Pánu Bohu." Nuž, asi vás sklamem. V poslednom čase vidím, že cirkev (a nebudem hovoriť že konkrétna denominácia a áno, zbor od zboru je iný) robí Bohu zlú reklamu a hanbu. Mam taký pocit, že formálna cirkevná vrchnosť tak nejak vystrnadila Pána z vedenia cirkvi a používa Ho ako pro-formu, len aby sa nepovedalo. Preto vyzývam nás ,,menejcenných," modlime sa za tieto situácie u Pána a pýtajme sa, čo ďalej. Možno je trochu problém prečítať, čo myslím. Nuž, som lepší rečník ako písateľ. :) |
andrea |
#136 Re:2014-07-08 03:32Matt, ak mas facebook, prepis toto na skupinu, Modlitby za evanjelickeho knaza Marosa Sefranka a za vrchnost, budem vdacna dalsiemu novemu priispevku :-) |
Jozef Budaj |
#1372014-07-08 06:51"Toto som vám hovoril, aby ste sa nepohoršovali. 2 Vylúčia vás zo synagóg, áno, prichádza hodina, keď každý, kto vás bude vraždiť, domnievať sa bude, že tým Bohu slúži." Ján 16.1-2 (je symbolické, že práve v týchto dňoch sme si pripomínali pamiatku majstra Jána Husa, ktorého zavraždila vtedajšia cirkevná vrchnosť) "Veď je milosťou, keď niekto s čistým svedomím pred Bohom znáša bolesti a trpí bez viny. 20 Ale čože je to za sláva, keď vás bijú preto, že hrešíte? Keď však dobre robíte, a predsa vytrváte v utrpení, to je milé Bohu, 21 lebo na to ste boli povolaní; pretože Kristus trpel za vás, dal vám príklad, aby ste nasledovali Jeho šľapaje. 22 On nikdy hriechu neučinil, ani ľsti nebolo v Jeho ústach; 23 keď Mu zlorečili, nezlorečil; keď trpel, nehrozil, ale porúčal Tomu, ktorý spravodlivo súdi; 24 na vlastnom tele vyniesol naše hriechy na drevo, aby sme odumreli hriechom a žili spravodlivosti; Jeho krvavé rany vás uzdravili. 25 Boli ste ako blúdiace ovce, ale teraz ste navrátení Pastierovi a Biskupovi vašich duší!" 1.Pet.2.19-25 "Bohu sa klaňaj! 10 A riekol mi: Nezapečať slov proroctva tejto knihy, lebo čas je blízko. 11 Kto robí neprávosť, nech len robí neprávosť ešte; a kto špiní, nech špiní ešte; a spravedlivý nech činí spravedlivosť ešte, a svätý nech sa posvätí ešte. 12 A hľa, prijdem skoro a moja odplata so mnou, aby som odplatil jednému každému podľa toho, jaký bude jeho skutok. 13 Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec, prvý i posledný. 14 Blahoslavení, ktorí (perú svoje rúcha a) činia jeho prikázania, aby mali právo k drevu života a aby vošli bránami do mesta. 15 A vonku budú psi a čarodejníci a smilníci a vrahovia a modlári a každý, kto má rád a činí lož. 16 Ja, Ježiš, som poslal svojho anjela, aby vám toto svedčil po sboroch." Zj.22.9-15 (Roh.) Nech nám je Božie Slovo zrkadlom, svetlom, palicou (kladivom) i liekom a nadovšetko záväzným "návodom pre život". |
Jozef Nový |
#1382014-07-08 17:09Neviem či viete ale stínanie hláv pokračuje. Odvolaný je senior German pretože nie je poslušný vedeniu cirkvi. Nastupuje poverená Korenková úplne oddaná generálovi Toto bude kauzička... |
andrea |
#139 Re:2014-07-08 17:42A to je iba zaciatok,su na rade distriktualni dozorcovia a senior Porubän :-) |
Zachráňme Myjavu, ak sa ešte dá... |
#140 Myjava2014-07-08 19:19Pán Klátik, vo veci ,,Myjava,, kedy začnete konať? Vyberte si hlavu z piesku!!! |
opytovnik |
#141 Re:2014-07-08 20:31Senior German odvolany??? Povedz viac, prosim. |
Jozef Nový |
#142 Re: Re:2014-07-09 01:49German je administrátor seniora rimavského seniorátu na neurčitú dobu.Na synode hlasoval proti Klátikovi tak ho vymenili za Korenkovú.Neviem viac sptajte sa farárov odtiaľ z toho však bude veľké halo a škandál. |
mako |
#143 aj ecav si nasla svojho bezaka2014-07-09 03:10zajtra zacina pohoda, mohli by ist signatari na nejaky stage porozpravat ako a co nove v ecav, a pritom by mohli vyuzit auditorum na hlasanie radostnej zvesti viery..... |
Vodník |
#144 Vysvetlenie2014-07-09 08:53Aby sme predišli zbytočnému vyhrocovaniu situácie: V prípade brata Germana ide len o naplnenie Oznámenia č. 5/2014 Osobitného senátu Generálneho súdu, podľa ktorého funkcia administrátora seniorátu, do zvolenia nového seniora, prechádza na konseniora. V tomto prípade ide o sestru Korenkovú. Takže po právnej stránke je to v poriadku. To, či je to vhodné riešenie pre daný seniorát, je už vec iná a je to na dlhšiu diskusiu. |
pravda |
#145 kto manipuluje s pravdou2014-07-09 08:56No ake ucelove klamstva sa tu pisu. Odvolany, lebo hlasoval proti Klatikovi... Co to znamena, ze hlasoval proti Klatikovi a v com? Osobitny senat vydal stanovisko, ze administrátorom uvolnenej funkcie seniora moze byt len voleny konsenior (zástupca). Jedine v seniorate, kde nie je ani konsenior, moze byt povereny jeden z fararov. Ked seniorat nema seniora, zastupuje ho konsenior. Je to logicke, ved naco by boli konseniori. V Rimavskom seniorate je administrator, hoci maju konseniora. Tou je fararka Korenkova, preto sa stala administrátorkou seniora. Povedane po lopate. |
petičiar |
#1462014-07-09 09:53Nedávajte sem neoverené informácie, zbytočne tým znižujete vážnosť celej petície. Zato overené a potvrdené je, že bratia Brozman, Daniš a Porubän (sú členmi GP) dostali nariadené, aby odvolali svoje podpisy pod Vyhlásením. Sme slobodná krajina a slobodná cirkev, títo bratia neurobili nič proti Božím prikázaniam a verne slúžia na Božej vinici. Stojíme za nimi a ak budú vedením cirkvi prenasledovaní, slušne, ale s plným nasadením ich podporíme. |
Hosť |
#147 Re: kto manipuluje s pravdou2014-07-09 10:38#145: pravda - kto manipuluje s pravdou Prečo potom toto oznámenie č. 5/2014 Osobitného senátu Generálneho súdu sa začalo uplatnovať len teraz??? |
pravda |
#148 Re: Re: kto manipuluje s pravdou2014-07-09 11:02#147: - Re: kto manipuluje s pravdou asi preto, ze je to oznamenie č. 5/2014. Konecne sa tak bude uplatnovat to, co ma aj logiku. |
Hosť |
#149 Re: Re: Re: kto manipuluje s pravdou2014-07-09 11:07#148: pravda - Re: Re: kto manipuluje s pravdou Toto oznámenie je bližším ozrejmením skorej prijatých a platných predpisov. Je to akýsi výklad pre neprávnikov.
|
Hosť |
#150 Re: Re: Re: Re: kto manipuluje s pravdou2014-07-09 12:08#149: - Re: Re: Re: kto manipuluje s pravdou No to bude asi tym, ze konecne mame spravneho generalneho dozorcu, ktory dba na poriadok v cirkvi. Vid. Bratislava. |
|
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
5285 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia na podporu Lekárskeho odborového združenia (LOZ), MUDr. Petra Visolajského a proti zákonu o výpovediach lekárov
1434 Vytvorené: 2024-12-14
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
1242 Vytvorené: 2024-12-23
Zákaz pyrotechniky na Slovensku
1129 Vytvorené: 2025-01-01
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
1643 Vytvorené: 2024-12-05
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22803 Vytvorené: 2021-01-17
PETÍCIA ZA ZACHOVANIE STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY OBCHODU A SLUŽIEB V NOVEJ BANI
382 Vytvorené: 2025-01-09
Petícia proti umiestneniu a realizácii „Prevádzky na spracovanie batérií LI-ION v priemyselnom areáli mesta Šurany“
342 Vytvorené: 2024-12-21
Vyhostenie Fun Frky zo Slovenskej republiky
255 Vytvorené: 2024-12-18
Vyhlásenie spisovateľov Asociácie spisovateľov Slovenska
231 Vytvorené: 2024-12-30
Spravodlivé platy a uznanie pre učiteľov
156 Vytvorené: 2025-01-08
Stojím za lekármi
2672 Vytvorené: 2024-12-09
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica
988 Vytvorené: 2024-11-02
Petícia za dostupnosť sociálnej služby - verejné špecializované zariadenia pre autistov.
4837 Vytvorené: 2020-11-21
PETÍCIA za neodkladnú realizáciu hĺbkovej obnovy budovy ZŠ na Majerníkovej 60 v Bratislave
1134 Vytvorené: 2024-12-05
Peticia za zakaz predaja Energetickych napojov pre deti a mladez
939 Vytvorené: 2023-02-19
Petícia za celoročný zákaz zábavnej pyrotechniky v meste Svätý Jur
98 Vytvorené: 2025-01-01
Petícia za úpravu Rozpisu M SR veteránov 2025
90 Vytvorené: 2024-12-22
Otvorený list predstaviteľom EK na podporu krokov vlády R. Fica
6567 Vytvorené: 2023-12-12
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7091 Vytvorené: 2024-10-07